neděle 14. března 2010

Děvčata z MMA (se) předvádějí

Risha a Joanne z MMA (Mixed Martal Arts) Girls se nám opět rozhodly názorně předvést, jak se mají provádět některé chvaty.
Jako první přijde na řadu "heel hook", což v překladu neznamená pekelné kolo, nýbrž zahákování paty, což v praxi znamená kroutivou páku na kotník, kdy můžu tlačit na kotník buď směrem dovnitř nebo ven.
Bolestivé a účinné.
Na začátku jejich slavného zápasu to na Ginu Carano dokonce vytáhla Cris Cyborg.
Gina se ovšem ubránila, aby podlehla krupobití úderů své soupeřky osm sekund před koncem prvního kola.






Na druhém videu nám švarné dívčiny předvádějí "straight ankle lock" neboli cosi jako "přímočaré zaklesnutí/uzamknutí kotníku". Páka působí na celé lýtko a holeň.





A na posledním instruktážním videu je nám předveden chvat "heel hook setup from guard", zjednodušeně řečeno nasazení páky na kotník v pozici, kdy váš soupeř leří na zádech a objímá vás nohama nad boky kolem pasu, což je jedna z typických pozic v zápasech MMA.






Naše sličné instruktorky by vám rády a ochotně povyprávěly i o tom, co to je vlastně to MMA. Tak tedy vězte: MMA (mixed martial arts) je bojový sport, který se vyvinul v roce 1993 nazákladě turnajů UFC (ultimate fighting championship), ve kterých se utkali vzápasech bez pravidel zástupci různých bojových sportů a umění, ve snaze určit,které techniky jsou nejefektivnější. Sport se od té doby vyvinul v hybridefektivních technik všech z nich, ovšem pouze těch, které se dají použít v rámci současných pravidel, která nadále neumožňují nebezpečné útoky. MMA se stalo vAmerice nejpopulárnějším bojovým sportem co se týče sledovanosti a v roce 2006 jedna z organizací (UFC) vydělala na televizních právech víc, než box jako sport celkově.

Žádné komentáře:

Okomentovat