čtvrtek 10. září 2009

Když menší dostane větší...

Na žíněnce se mohou v absolutní kategorii střetnout dívky výrazně rozdílných váhových kategorií.
A není nikde řečeno, že by pokaždé musela zvítězit ta větší a těžší.
Někdy zvítězí mrštnost a chytrost.
O to víc je pak vítězství nad objemnější soupeřkou sladké.

V prvním zápase si sympatická Kaitlin Carlucci poradí s nadmíru voluptózní, macatou (a zřejmě i starší) blondýnou v modrém kimonu. Nejdřív jí chytne v podkolení a dostane ji na záda, blondýna je ale příliš silná na to, aby ji udržela, a tak přechází ke škrcení. V zápalu boje se dostanou až mimo zápasiště. Všimněte si, že po přerušení a přemístění do středu Kaitlin nijak nespěchá, nechává blondýnu schválně čekat, vychutnává si, užívá a oddaluje slastné chvíle, kdy bude pokračovat v nasazeném škrcení.
A provede ho bezchybně, jako z učebnice. Škrtí blondýnu tak dlouho, že se musí vzdát.
Kilogramy navíc jí nejsou nic platné, spíš naopak.




Další video mám moc rád.
Snědá Brazilka Nathalia Santos se v něm utká s mnohem větší Gabrielou Garcíou. Hned v úvodu se jí podaří chycením za kotníky a krásným podražením povalit svou o mnoho těžší soupeřku na zem. Ta se sice překulí na břicho, ale Nathalia na ní zaujme pohodlný posez a trpělivě čeká, až tuto potupnou pasivitu její statná sokyně nevydrží a pokusí se zvednout z břicha na všechny čtyři a osvobodit se. A dočká se! Pohotově spojí svá chodidla v jejím rozkroku, aby jí nemohla uniknout a zaznamená velký úspěch, kdy jí nedovolí vstát a znovu ji svalí na žíněnku. Dostanou se přitom obě mimo pásy a tak rozhodčí přeruší boj. Nathalia spěchá doprostřed žíněnky, zjevně se těší, až bude v trápení své sokyně pokračovat. Radostně na ni čeká, aby ji mohla obejmout nohama a pokračovat tam, kde skončila. Gabriele se vůbec nechce, není jí po chuti, že tahle menší dívka má iniciativu a neustále jí nutí se bránit. Na to není zvyklá. Znechucená a naštvaná ztěžka usedá na své mocné zadnici a chvíli se s rozhodčím dohaduje, jak ji má její soupeřka chytnout za límec. Nathalia nelení a okamžitě začíná svou soupeřku šponovat. Ta se překulí na břicho a Nathalie si v poklidu povytáhne kimono a provleče jí ho pod krkem, aby ji mohla lépe a účinněji škrtit a dál ji oslabovat. Gabriela musí něco dělat, podaří se jí vstát, ale Nathalia se jí stále drží jako klíště, má ji na zádech a nemůže ji ze sebe shodit. Unikátní pohled! Pevně ji drží za límec a druhou rukou blokuje její levou paži. To už velká Gabriella nemůže snést a raději se vzdává.
Nathalia je šťastná, jásá radostí a málem ani odcházející bechyni nepodá ruku.
Pláče štěstím.




Rachel váží dobře ke stu kilům a zpočátku to vypadí, že svoje kila proti Jú uplatní. Zavalí ji tělem, zalehne ji a snaží se ji udolat. Jú jí však pevně objíma nohu. Nečekaně se jí však podaří využít soupřčinu chvilku nesoustředěnosti a překulí ji naznak. rachel se ze všech sil snaží rovněž blokovat její nohu, nepodaří se jí to však. Jú, cítící ohromnou šanci, se jí však vysmekne a vzápětí jí nasadí neodolatelné judistické držení kesa gatame! Marně se rachel otáčí a nazdvhuje svou tlustou zadnici a kroutí a kope nohama, z chvatu není úniku. Anebožeby přece jen? Ano - rachel se povede vykroutit a dřepí dokonce na bobku. její soupeřka si ji však pohlídá, udrží ji v podřepu a dostane ji znovu na záda do stejného chvatu! Ke konci ho dokonce vylepší a přesvědčivě rachel znehybní. Ta už se pak ani nebrání, jen trpně a pasivně leží. Je bezmocná. Povznášející pohled.
Jásot Jú i jejich přítel v hledišti, kteří vše natáčejí na videokameru, je bezmezný.
Dokázala to! Přeprala tlustici! Jó!




Další památný souboj. Gabrielle Lemos (to je ta v černých elasťákách a s mohutným zadkem) drží celou dobu štíhlou Caroline de Lazzer v klinči, nedovolí jí vydechnout, natož vstát a pokouší se jí hrubou silou přetočit na záda. Marně. Caroline si drží schoulenou obrannou pozici s lokty u těla a úspěšně své o mnoho těžší soupeřce odolává. Přitom však chytře šetří síly a čeká na příležitost, aby zaútočila a unavenou protivnici zaskočila. A dočká se! Soupeřka už se pohybuje pomaleji, ztěžka oddechuje, dochází jí fyzička. To byla taktika malé Caroline už od samého začátku - unavit ji, utahat... Počká si, až se na ni Gabrielle opět navalí svým zadkem, pak se vzepne a překulí ji přes sebe. Ta se sice brání ze všech sil, ale Caroline jí mrštně provleče ruce v podpaždí a přinutí jí nejprve usednout na zadek a poté jí úspěšně povalí na záda. Vypasená Gabriella už má dost, nemůže a neví si s chvatem soupeřky rady. Ta ji drží na lopatkách a neustálým střídaním své pozice na ní ji dokonale zesměšňuje. Ovládá jí tak přesvědčivě, že rozhodčí ukončuje zápas.
Rozladěná a přemožená obézní blondýna Gabrielle naštvaně vstává a není divu, že si se svou sokyní ani nakonec nepodí ruce. Nasupeně odchází, zatímco Caroline skáče a plně si vychutnává svůj triumf.




V následujícím duelu prdelatá černoška Rosangela Conceicao dostane podsaditou Priscilu Franco po jejím uklouznutí do krásného, neodolatelného, dlouhého pupčení. Udržuje ji zcela pod svou kontrolou, ale neví, jak má souboj ukončit, tak vrhá tázavé pohledy na svého trenéra. Ten jí poradí, ať udělá páku. Rosangela ho poslechne a za chvíli je konec.




Grapplerka Penny Thomas svou větší protivnici ukázkově upáčí.
Tak se na ně musí!




O nanejvýš uspokojivé a vzrušující okamžiky, kdy malá překoná větší, není nouze ani v judu.
Při mistrovství Polska žen v judu v roce 2007 ve Waršavě to na vlastní kůži poznala i obrovitá blondýna Urszula Sadkowská, kdy jí menší a pohyblivější Malgorzata Gornická vyvedla z rovnováhy a strhla na žíněnku, a už se schylovalo k zajímavému držení, Sadkowská si však uvědomila, že nemá šanci se vysmeknout a hned se vzdala. Škoda, ta podívaná, kdy by sebou házela a cukala a nemohla by se zpod své menší protivnice dostat, by jistě stála za to.




Španělka Raquel Barrientos se na svou mnohem tlustější soupeřku Holanďanku Francoise Harteveldovou vrhla už od začátku bez bázně a hany, s velkou touhou po vítězství. Copatá Francka dlouho odolávala, nakonec ji však Raquel přece jen v boji na zemi dostala do držení a udržela ji pod sebou předepsaných pětadvacet vteřin, jak pravidla stanovují. Před zraky celého světa ji vyučila a znehybnila.
Velmi pěkný zápas!




Vhodných příkladů by se jistě ještě našla celá řada...
Příště si ukážeme, jak to vypadá, když mrštnost a chytrost na sílu a kilogramy prozměnu nestačí...

3 komentáře:

  1. Tak tohle je opravdu dobre,opravdu moc se mi líbilo to video, kde ta malá holka sedí te velké na zádech. Máš pravdu, raritka.

    OdpovědětVymazat
  2. Já na to taky poprvé koukal jako blázen. Škoda jen, že kvalita toho videa není nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  3. jj větší kvalita a nemělo by to chybu

    OdpovědětVymazat