pondělí 24. srpna 2009

Asiatky Evropanky přeperou

Asiatky jsou nejlepší. Jsou vládkyně světových judistických žíněnek. Obzvláště v supertěžkých váhových kategoriích.
Proč je tomu tak? To je, jako kdybyste se zeptali, proč medvěd sere v lese.
Prostě to tak je. A je to tak odjakživa.

Číňanka Wen Tong má pořád stejnou taktiku.
Dostane soupeřku na břicho.
Zvedne jí nohu za nohavici a přetočí jí na záda.
Nasadí jí neodolatelné držení.
Utkání končí před časovým limitem.

Neodolala ani Němka Karin Beinroth na Světovém poháru u ní doma v Hamburku. A to je už je pořádný macek. Přesně věděla, co s ní Číňanka provede, a přesto tomu nedokázala zabránit.

To samé v bleděmodrém na turnaji v Paříži. Obětí byla tentokrát Polka Ursula Sadkowska, nástupkyně legendární Beaty Maksymow. Nemůžu si pomoct, ale Beata by se takhle rychle a snadno nikdy chytit nenechala.

A do třetice. Na Olympiádě takto dostala Ukrajinku Marynu Prokofjevovou. Vybírám schválně zase jiný druh držení. Držet stodvacetikilovou rivalku mezi nohama musí být obzvlášť uspokojující.

Je to pořád to samé a soupeřky s tím nemůžou nic dělat. V jednoduchosti je krása.

Další supervypasená vepřice se jmenuje Maki Tsukada a je to Japonka. Taky ona své protivnice v drtivé většině udolá v držení.

Takto se vypořádala se silnou Ruskou Elenou Ivaščenkovou. Pikantní jsou na tom dvě věci: tateshiho gatame je na téhle vysoké úrovni poměrně zřídkým jevem a zadruhé, událost se stala před jejím domácím publikem při Světovém poháru v Moskvě. Diváci museli být asi pěkně zklamáni výkonem své judistky. Evropanka dostala pěkně na prdel.

Na Olympiádě v Pekingu Maki řádila. Svému potupnému osudu neunikla ani Mexičanka Vanessa Zambottiová. Na konci se málem rozbrečela.

Poslední asiatkou, která proslula svým nekompromisním zacházením s macatými Evropankami na tatami, je Japonka Midori Shintani. Blonďatá urostlá Němka Verena Bierndorfer byla dokonce větší než ona. Nebylo jí to nic platné. Skončila na krovkách jako mnohé jiné.

A nemusí to být vždy jen znehybnění. Mladou pupkatou Holanďanku Carolu Uilenhoed takto prasácky uškrtila. Asi ji v průběhu zápasu něčím naštvala.

Tak proč? Proč Asiatky Evropanky vždy přeperou?

V Asii je judo národním sportem, s hlubokou tradicí. Přistupuje se k němu se stejnou úctou jako k náboženství. Hloupé Evropanky mnohdy nechápou jeho filozofii. A proto zákonitě dostávají na prdel. Není se čemu divit. Vstoupily na území Asiatek. A ty si to nenechají líbit. Vypupčit ty drzé Evropanky je jejich vlastenecká povinnost. A nezměrné potěšení zároveň.

1 komentář: